Duurzaam
Dakherstel.nl

Binnen 48 uur een offerte

Altijd 10 jaar waterdichtheidsgarantie

Lekkage? Bel direct: 058 - 585 3755

Altijd 10 jaar waterdichtheidsgarantie
Lekkage? Bel direct: 058 - 585 3755
Altijd 10 jaar waterdichtgarantie!

Dakdekker Leeuwarden

WhatsApp Image 2024-03-31 at 22.55.15
Platte daken hebben het zwaar te verduren, van regen tot hagel en sneeuw, van wind tot extreme hitte, droogte en nattigheid. Al deze factoren zorgen ervoor dat uw dak veroudert en op den duur gaat lekken. Als gespecialiseerde dakdekkers in duurzame platte daken, zijn we hier om u te helpen om met uw daklekkage of vernieuwing van uw dak in Leeuwarden en omstreken, zodat u weer droog en comfortabel thuis kan zitten. Waar een normale bitumen dakbedekking 20 - 25 jaar meegaat, gaan onze dakbedekkingen gemiddeld 30 - 50 jaar mee waardoor u, met onze waterdichtheidsgarantie, er geen omkijken meer naar heeft.

Inhoudsopgave

Duurzame dakdekker Leeuwarden

Bent u op zoek naar een dakdekker uit Leeuwarden die op een duurzame manier te werk gaat en een dakbedekking levert die minimaal 30 jaar meegaat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij leveren verschillende soorten dakbedekkingen; kunststof dakbedekking, EPDM dakbedekking, Recyclebare bitumen dakbedekking en siliconen dakbedekking. Wij leveren enkel kwaliteitsdakbededekkingen tegen een scherpe prijs. Wij staan voor ons product en geven op al onze dakbedekkingen minimaal 10 jaar waterdichtheidsgarantie. Ons bedrijf staat bekend om een hoge klanttevredenheid en goede service. In dit artikel vertellen we wat meer over wat wij voor dakbedekkingen wij leveren en wat het ongeveer kost.

Wat kost een dakdekker in Leeuwarden?

Waar het overlagen van een gemiddelde bitumen dakbedekking van 30 m2 in Leeuwarden al gauw tussen de €60,00 en €90,00 per m2 kost, kost een siliconen dakbedekking van duurzaamdakherstel.nl ongeveer €47,50 per m2 inclusief BTW, materialen en reiskosten.

Hieronder een overzicht van de soorten dakbedekkingen die wij leveren en wat deze kosten:

Siliconen dakbedekking

Overlagen met siliconen dakbedekking 30 m2: €47,50 per m2

Verwijderen dakbedekking en aanbrengen nieuwe siliconen dakbedekking 30 m2: niet nodig, we kunnen in veel gevallen over de oude dakbedekking heen

Recyclebare bitumen dakbedekking (POCB)

Overlagen met bitumen 30 m2: €60,00 – €75,00 per m2

Verwijderen en aanbrengen nieuwe bitumen 30 m2: €90,00 – €105,00 per m2

Kunststof dakbedekking (PVC, TPO, FPO)

Overlagen met kunststof dakbedekking 30 m2 (inclusief 30 mm isolatie): €75,00 – €100,00 per m2

Verwijderen en aanbrengen nieuwe kunststof dakbedekking 30 m2 (inclusief 30 mm isolatie): €105,00 – €130,00 per m2

EPDM dakbedekking

Overlagen met EPDM dakbedekking 30 m2 (inclusief 30 mm isolatie): €70,00 – €95,00 per m2

Verwijderen en aanbrengen nieuwe EPDM dakbedekking 30 m2 (inclusief 30 mm isolatie): €100,00 – €125,00 per m2

Wat voor soort dakbedekkingen zijn er voornamelijk?

Voor platte daken zijn er meerdere dakbedekkingsmaterialen die elk hun eigen voordelen en toepassingen hebben. Hier zijn de meest voorkomende soorten platte dakbedekkingen in Leeuwarden met hun voor- en nadelen.

1. EPDM dakbedekking (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer)

EPDM is een uiterst duurzaam synthetisch rubber dat weerstand biedt tegen extreme weersomstandigheden zoals UV-stralen, hitte, vorst, en neerslag. Het is flexibel, wat betekent dat het goed presteert bij temperatuurveranderingen en bewegingen van het gebouw.

Voordelen: Lange levensduur (tot 50 jaar met goed onderhoud), milieuvriendelijk, eenvoudig te repareren en te onderhouden.

Nadelen: Het heeft een zwarte kleur en bestaat niet in andere kleuren waardoor het veel hitte opneemt, is gevoelig voor puntige objecten zoals spijkers, schroeven, scherpe steentjes, en wordt vaak slecht aangebracht waardoor de lijm kan loslaten.

Levert Duurzaamdakherstel.nl EPDM dakbedekking?: Ja, wij kunnen ook EPDM dakbedekking toepassen. Wij zorgen er altijd voor dat de dakbedekking onder de juiste omstandigheden aangebracht wordt waardoor we zeker weten dat deze goed bevestigd is en blijft en 30 – 50 jaar meegaat.

2. Kunststof dakbedekking: PVC, TPO, FPO

PVC dakbedekking is een thermoplastisch materiaal dat bekend staat om zijn sterkte, duurzaamheid, en weerstand tegen water, vuur, en chemicaliën. Het is vaak wit of licht van kleur, wat helpt om de zonnewarmte te reflecteren en te zorgen voor een koeler gebouw.

Voordelen: Reflecteert zonlicht (energie-efficiënt), bestand tegen puncties, waterdicht, makkelijk in onderhoud, 100% recyclebaar en heeft, afhankelijk van de soort, een lange levensduur van 25 – 50 jaar.

Nadelen: Hogere installatiekosten dan bijvoorbeeld bitumen of siliconen dakbedekking.

Levert Duurzaamdakherstel.nl kunststof dakbedekking?: Ja, wij passen veel kunststof dakbedekkingen toe. Deze dakbedekking is niet alleen een duurzame keuze, maar ook financieel aantrekkelijk op langere termijn. Een FPO dakbedekking gaat namelijk 50 jaar mee.

3. Bitumen dakbedekking

Bitumen, vaak gebruikt in de vorm van gemodificeerd bitumen (APP of SBS gemodificeerd), is een op aardolie gebaseerde dakbedekking voor platte daken. Het materiaal is flexibel, duurzaam, en kan worden aangebracht met hete of koude applicatietechnieken. In Nederland komt de bitumen dakbedekking het meeste voor, maar de afgelopen jaren is dit aan het veranderen.

Voordelen: Bestand tegen zware weersomstandigheden, relatief eenvoudig te installeren, en biedt een goede weerstand tegen verkeer op het dak.

Nadelen: Het gewicht kan aanzienlijk zijn, wat extra belasting voor de dakconstructie kan betekenen, hoewel flexibel, is bitumen gevoelig voor puncties en kan beschadigd raken door direct contact met scherpe objecten, de installatie van bitumen kan milieubelastend zijn, vooral wanneer hete toepassingstechnieken worden gebruikt die schadelijke dampen kunnen vrijgeven. De levensduur van bitumen ligt rond de 20 – 25 jaar.

Levert Duurzaamdakherstel.nl bitumen dakbedekking?: Ja een soort van bitumen. Wij leveren bitumen/kunststof dakbedekkingen. Deze dakbedekking gaat langer mee, is goed te recyclen en brengen wij aan met hetelucht apparaten in plaats van een gasbrander, waardoor dit een duurzamere keuze is dan normaal bitumen.

Siliconen dakbedekking in Leeuwarden

De meest voorkomende dakbedekkingen zijn bitumen, kunststof en EPDM dakbedekkingen. Al deze dakbedekkingen zijn op een gegeven moment toe aan vervanging. Waar in sommige gevallen de dakbedekking verwijderd moet worden, kan in andere gevallen overlaagd worden. De kosten voor het verwijderen en opnieuw aanbrengen van een dakbedekking van 30 m2 liggen tussen de €90,00 en €130,00 per m2 afhankelijk van het soort dakbedekking. Voor het overlagen van een bitumen dakbedekking zitten de kosten vaak tussen de €60,00 en €75,00 per vierkante meter.

Bij duurzaamdakherstel.nl hebben wij een vloeibare dakbedekking die bestaat uit siliconen. Siliconen is een materiaal dat gemaakt is van kwartszand en ontzettend flexibel is. Het kan namelijk 4x zo groot worden als dat het in zijn normale staat is. Deze dakbedekking is daarmee uitstekend geschikt tegen alle weersomstandigheden. 

Daarnaast is siliconen (bijna) op elke dakbedekking toepasbaar, vloeibaar aangebracht en uitgehard in enkele uren. De levensduur van siliconen dakbedekking zit op 25 – 30 jaar en is eenvoudig te onderhouden en te herstellen. Na de levensduur kunnen we eenvoudig weer een laag toepassen waardoor u weer 25 – 30 jaar vooruit kunt.

Siliconen dakbedekking is ook uitvoerbaar in de kleur wit, waardoor de dakbedekking minder heet wordt, maximaal 40 graden. Een zwarte dakbedekking kan wel 85 graden worden op hete zomerdagen. Het verschil in temperatuur in het gebouw onder het dak kan wel oplopen tot 6 graden verkoeling!

Daklekkage Leeuwarden

Heeft u last van een daklekkage op uw platte dak in Leeuwarden? Dan kunnen wij u helpen indien u lekkage heeft aan een kunststof dakbedekking(zoals PVC, TPO of FPO), bitumen dakbedekking of een EPDM dakbedekking in Leeuwarden. 

Een lekkage aan uw platte dak is erg vervelend en kan veel stress opleveren. Een lekkage kan ook veel schade aanrichten aan uw woning of pand en moet snel opgelost worden. Langdurige lekkage leidt vaak tot houtrot en schade waardoor vaak het dak opnieuw opgebouwd moet worden waar hoge kosten aan verbonden zijn. Indien u er op tijd bij bent kunt u dit voorkomen door de lekkage door ons te laten oplossen.

Werkwijze daklekkages Leeuwarden

Indien u weet dat uw dak verouderd is en u wilt een nieuwe dakbedekking, dan kunt u gebruik maken van onze gratis en vrijblijvende dakinspectie. Met deze dakinspectie bekijken wij het dak globaal, bepalen de staat van de dakbedekking, meten het dak op en maken vrijblijvend een offerte.

Indien u graag wilt dat wij de lekkage direct komen oplossen, plannen wij altijd eerst een lekdetectie in. Met deze lekdetectie gaan wij op zoek naar de lekkage op uw dak. In 80% van de gevallen vinden wij de lekkage, en in 95% van de gevallen kunnen wij adviseren over de mogelijke veroorzakers van de lekkage en hoe dat opgelost kan worden. Aan de lekdetectie zitten kosten verbonden die afhangen van de grootte van het dak en het aantal lekkages. In de meeste gevallen geldt voor particuliere daken van 30 m2 of kleiner een tarief van €200,00. 

Nadat wij de lekdetectie hebben uitgevoerd en de lekkage hebben gevonden geven wij aan wat het kost om de lekkage tijdelijk op te lossen. In veel gevallen kunnen wij dit direct voor u uitvoeren waardoor het dak weer tijdelijk waterdicht is. Wij adviseren u daarna wat verstandig is om te doen, in veel gevallen is dit het vervangen of overlagen van de dakbedekking, maar het kan ook zijn dat uw loodslabben of afdekkappen aan vervanging toe zijn. Het vervangen of overlagen van de dakbedekking, het vervangen van de afdekkappen of daktrimmen en het vervangen van de loodslab (buitenmuur) kunnen wij voor u verzorgen. Indien de loodslab tot aan het binnenblad zit (in de spouwmuur) kunnen wij dit niet voor u verzorgen. Hiervoor moet u een loodwerker inschakelen.

Het kiezen voor een betrouwbare dakdekker in Leeuwarden

Bij Duurzaamdakherstel.nl richten we ons specifiek op milieuvriendelijke en duurzame platte daken. We streven naar minimale milieu-impact, een levensduur van minimaal 30 jaar, en een goede recyclebaarheid.

Onze offertes zijn gedetailleerd en transparant, zonder verborgen kosten, waarbij we streven naar de meest kostenefficiënte oplossing die past bij uw budget en uw dak. 

Onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid onderscheidt ons. We zijn volledig gecertificeerd, verzekerd (brandverzekering, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen), en hebben een lijst van tevreden klanten die getuigen van onze expertise en betrouwbaarheid.

Ook een nieuwe dakbedekking van Duurzaamdakherstel.nl? Vul het contactformulier in, mail ons op info@duurzaamdakherstel.nl of bel ons op 058 – 585 37 55.

Contact met ons opnemen.

Heb je vragen over onze dakoplossingen of wil je meer informatie over onze hoogwaardige producten en diensten?  Ons team staat klaar om persoonlijk en efficiënt te reageren op al jouw vragen. Of je nu wilt praten over kunststof dakbedekkingen, siliconen dakoplossingen, recyclebare bitumen, groendaken, of dakisolatie, wij zijn hier om je te helpen.

    Thomas

    “Bij elke dakklus zet ik toewijding en vakkennis in. Jouw tevredenheid staat voor mij centraal, waarbij kwaliteit en zorg altijd prioriteit hebben” – Thomas Kastelein

    Call Now ButtonBel voor advies