Duurzaam
Dakherstel.nl

Binnen 48 uur een offerte

Altijd 10 jaar waterdichtheidsgarantie

Lekkage? Bel direct: 058 - 585 3755

Altijd 10 jaar waterdichtheidsgarantie
Lekkage? Bel direct: 058 - 585 3755
Altijd 10 jaar waterdichtgarantie!

Algemene voorwaarden Duurzaamdakherstel.nl

Artikel 1 Definities

Aankoop: het product of de dienst welke opdrachtgever afneemt van opdrachtnemer

Consument: iemand die handelt buiten beroep of bedrijf

Partijen: opdrachtnemer en opdrachtgever

Opdrachtnemer: Groendakexpert B.V. handelend onder de naam Duurzaamdakherstel.nl

Opdrachtgever: de persoon die het dakherstel, dakvernieuwing en/of bijbehorende zaken en/of diensten afneemt

Artikel 2 Identiteit van de opdrachtnemer

Duurzaamdakherstel.nl is ingeschreven onder kvk-nummer 85342831 en gevestigd aan de Pallasweg 4, 8938 AS in Leeuwarden.

Artikel 3 Toepasselijkheid algemene voorwaarden

3.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomsten tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer, waarop de Opdrachtnemer deze algemene voorwaarden van toepassing heeft verklaard. Deze verklaring staat op de overeenkomst en factuur.

3.2 Van deze voorwaarden wordt niet afgeweken, tenzij partijen dit uitdrukkelijk en schriftelijk overeenkomen.

3.3 Indien één of meer van de bepalingen uit deze algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar zijn, blijven de overige bepalingen in stand.

Artikel 4 Koop

4.1 De aankoop vindt plaats via de aanvraag van een offerte.

4.2 Duurzaamdakherstel.nl kan niet worden gehouden aan de koopovereenkomst als sprake is van een kennelijke vergissing of fout in de prijsstelling en Opdrachtgever dit had moeten kunnen begrijpen. 

4.3 Een offerte door Duurzaamdakherstel.nl wordt schriftelijk aangeboden en is voor 30 dagen geldig. Tenzij het anders in de offerte is aangegeven. Met een maximale termijn van 180 dagen.

4.4 Een offerte voor dakherstel of de aanleg van groendak en isolatie is enkel geldig indien door Opdrachtgever de juiste gegevens worden verstrekt. Indien bij uitvoering van de opdracht blijkt dat het dak niet in de juiste staat is, kan Duurzaamdakherstel.nl de offerte ontbinden en betaalt Opdrachtgever voor de gemaakte kosten tot dusver. Indien Duurzaamdakherstel.nl een dakinspectie uitvoert geldt dit artikel niet.

4.5 De offerte vervalt indien Opdrachtgever de offerte nog niet heeft aanvaard en het product of de dienst niet meer beschikbaar is.

4.6 Bij de uitvoering van de werkzaamheden geeft Opdrachtgever aan Duurzaamdakherstel.nl de vrije beschikking over elektriciteit en water.

4.7 Weigert Opdrachtgever medewerking aan de uitvoering van de werkzaamheden, dan kan Duurzaamdakherstel.nl de gemaakte kosten in rekening te brengen.

4.8 Alle materialen worden onder eigendomsvoorbehoud geleverd.

Artikel 5 Betaling

5.1 Betaling voor een product geschiedt per direct via iDeal of per bankoverschrijving voorafgaand aan de opdracht.

5.2 Betaling voor de aanleg van een groendak, het herstellen van de dakbedekking of het aanbrengen van isolatie geschiedt via factuur achteraf.

5.3 Duurzaamdakherstel.nl kan bij een factuurbedrag van meer dan €5.000,- een aanbetaling vragen. Dit wordt dan aangegeven in de offerte.

Artikel 6 Levering

6.1 Levering vindt plaats zolang de voorraad strekt.

6.2 Leveringstijden zoals vermeld op de website kunnen afwijken, bijvoorbeeld door problemen met leveringscapaciteit.

6.3 Opdrachtgever draagt zorg voor een goede ontvangst van producten. Dit betekent dat zij beschikt over een oprit of een verharding op eigen terrein, welke degelijk bereikbaar is voor een vrachtwagen. Indien dit niet het geval is, worden de materialen zo dicht mogelijk in de buurt van Opdrachtgever haar aangegeven afleveradres afgeleverd.

6.4 Opdrachtgever draagt zorg voor een vrije toegang voor de uitvoering van de werkzaamheden.

6.5 Duurzaamdakherstel.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van een latere levering dan gepland.

Artikel 7 Verantwoordelijkheid van Opdrachtgever en aansprakelijkheid

7.1 Duurzaamdakherstel.nl sluit bij voorbaat aansprakelijkheid ten gevolge van de levering van producten uit.

7.2 Indien er sprake is van de aanleg van een groendak of het aanbrengen van extra dakbedekking is Opdrachtgever zelf verantwoordelijk voor de draagkracht van de dakconstructie waarop de werkzaamheden worden verricht. Duurzaamdakherstel.nl geeft vrijblijvend advies over de sterkte van de constructie voor zover dat mogelijk is en doet haar uiterste best dit advies zo goed mogelijk (vorm) te geven. Aan dit advies kunnen echter geen rechten worden ontleend. Duurzaamdakherstel.nl raadt bij twijfel altijd aan om een bouwkundig expert in te schakelen. Indien Opdrachtgever zelf aangeeft dat de constructie sterk genoeg is uit eigen berekeningen of na advies van een derde, vrijwaart zij Duurzaamdakherstel.nl van enige aansprakelijkheid voor eventuele schade door aanleg van het groendak of het aanbrengen van extra dakbedekking. 

7.3 Als Duurzaamdakherstel.nl een groendak aanlegt bij Opdrachtgever voert zij een dakinspectie uit. Tijdens of na deze dakinspectie wordt ook de staat van de dakbedekking gecontroleerd en wordt Opdrachtgever geadviseerd over de staat van de dakbedekking. Dit is een advies waar geen rechten aan ontleend worden. Indien er lekkage ontstaat binnen een jaar na de aanleg van het groendak zal Duurzaamdakherstel.nl beoordelen of deze lekkage ontstaan is door aanleg van het groendak. Is dit het geval dan herstelt Duurzaamdakherstel.nl het gebrek. De kosten hiervan bedragen maximaal het factuurbedrag van het geleverde groendak. Indien er geen aanleiding is gevonden voor de lekkage door aanleg van het groendak vergoedt Duurzaamdakherstel.nl geen reparatiekosten aan de dakbedekking maar biedt zij wel gratis aan om het groendak (deels) te verwijderen, op voorwaarde dat Duurzaamdakherstel.nl het verwijderde groendak terug mag nemen.

7.4 Indien Duurzaamdakherstel.nl de dakbedekking in zijn geheel vervangt of overlaagt geeft zij 10 jaar waterdichtheidsgarantie aan opdrachtgever mits voldaan wordt aan goed onderhoud van het dak. Dit houdt in dat het dak jaarlijks gecontroleerd en gereinigd wordt, dat de waterafvoeren leeggemaakt worden en dat indien er werkzaamheden op het dak verricht worden door Opdrachtgever of derden, deze zorgvuldig te werk gaan op het dak zonder het dak schade aan te brengen. Indien binnen 10 jaar lekkage ontstaat zal Duurzaamdakherstel.nl deze lekkage kosteloos oplossen. Indien Opdrachtgever kiest om een ander bedrijf de daklekkage te laten herstellen, zal Duurzaamdakherstel.nl geen vergoeding geven aan Opdrachtgever. 

7.5 Duurzaamdakherstel.nl is aansprakelijk voor eventuele schade aan roerende en onroerende zaken bij het uitvoeren van de opdracht voor zover dit toe te rekenen is aan Duurzaamdakherstel.nl, medewerkers of onderaannemers tot een maximum van hetgeen haar verzekeraar vergoedt. Indien de vergoeding van de verzekeraar lager uitvalt dan de schade, vergoedt Duurzaamdakherstel.nl maximaal het factuurbedrag.

Artikel 8 Overmacht

8.1 Indien sprake is van overmacht (weersomstandigheden, noodtoestanden e.d.) kan Duurzaamdakherstel.nl de uitvoering van haar opdracht ten tijde van de overmacht opschorten. Duurzaamdakherstel.nl komt dan met een nieuw voorstel voor de levering van haar producten of diensten.

8.2 Duurzaamdakherstel.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade, zoals bedoeld in artikel 8.1, die hieruit voortvloeit.

Artikel 10 Garantie

10.1 De door Duurzaamdakherstel.nl geleverde zaken voldoen aan de gebruikelijke eisen en normen die daaraan op het moment van levering redelijkerwijs gesteld kunnen worden en waarvoor zij bij normaal gebruik zijn bestemd. De in dit artikel genoemde garantie ziet enkel op zaken die bestemd zijn voor gebruik binnen Nederland.

10.2 De in lid 1 genoemde garantie geldt voor een periode van 6 maanden na levering, uitgezonderd levende waren (zoals sedummatten en planten e.d.). Na de garantietermijn zullen alle kosten voor herstel (inclusief verzendkosten, voorrijkosten e.d.) voor rekening komen van Opdrachtgever.

10.3 Bij levende waren is het enkel mogelijk om aanspraak te maken op garantie op de dag van de aankomst van de materialen. Opdrachtgever moet direct bij ontvangst het product onderzoeken op gebreken. Indien de levende materialen niet in goede staat zijn afgeleverd moet zij hier foto’s van maken en dit melden bij Duurzaamdakherstel.nl.

10.4 Opdrachtgever moet niet levende producten direct na ontvangst inspecteren op een tekortkoming en deze zo spoedig mogelijk (en minimaal binnen één week) schriftelijk melden aan Duurzaamdakherstel.nl. Duurzaamdakherstel.nl moet in de gelegenheid worden gesteld om het gebrek en de klacht te onderzoeken.

10.5 In de volgende gevallen vervalt eventuele garantie:

 

    • Schade veroorzaakt door mens-, dier- of natuurgeweld

    • Niet goede montage (niet volgens gebruiksaanwijzing gemonteerd)

    • Beschadiging door opzet of nalatigheid

    • Oneigenlijk gebruik

    • Schade door slecht onderhoud of gebruik van een slecht onderhoudsmiddel

    • Schade door abnormaal intensief gebruik

    • Extreme weersomstandigheden en/of temperaturen

10.6 Indien Opdrachtgever later dan als bedoeld in artikel 10.3 en 10.4 Duurzaamdakherstel.nl van het gebrek in kennis stelt komt aan Opdrachtgever geen garantie meer toe.

10.7 Indien vaststaat dat een zaak gebrekkig is, zal Duurzaamdakherstel.nl binnen redelijke termijn na retourontvangst de zaak vervangen of zorg dragen voor herstel, danwel een vervangende vergoeding aan Opdrachtgever voldoen.

10.8 Indien Duurzaamdakherstel.nl de aanleg van de dakbedekking verzorgt of dakherstel levert, biedt zij de Opdrachtgever 10 jaar waterdichtheidsgarantie op de dakbedekking.

Artikel 11 Toepasselijk recht

Op de overeenkomsten tussen partijen is het Nederlands recht van toepassing.

Laatst gewijzigd op 25 januari 2024.

Bel voor advies